Одштампајте ову страницу
31 | 03 | 2014

Uništavanje buba rusa

Autor:

Buba rus

Buba rus, pravilno buba prus (lat.”blatella germanika“ ) je insekt koji se najčešće javlja u našim domovima kao nepozvan gost. Spada u veliku porodicu buba švaba. Građa mu je spoljštena, pa se lako zavlači u pukotine, najčešće unutar kuhinje gde se krije preko dana i čeka noć kako bi se aktivirao. Dakle radi se o vrsti bube koja živi noću, pa je iz tog razloga manja šansa da se primeti preko dana.

U slučaju da se njena pojava u početku zanemari, vrlo brzo, za nekoliko meseci zbog velike sposobnosti razmnožavanja, dolazi do invazije ovog insekta na životni prostor ljudi, odnosno na ostale delove stanova i kuća.

Kako se rešiti buba rusa?

Pokušaj istrebljivanja neprijatnih insekata može da se realizuje i amaterskim metodama (razni sprejevi, praškovi, krede, uređaji za rasterivanje, klopke, mamci, mehaničko ubijanje…) što daje samo prividne rezultate, jer se ne eliminišu sve jedinke, pa obično dolazi do recidiva. Upravo zbog takve “žilavosti” ovog insekta često je potrebna stručna intervencija službe za dezinsekciju.

Profesionalno uništavanje buba rusa

Od profesionalnih metoda za uništavanje buba rusa, koriste se

  • zaprašivanje,
  • postavljanje gelnih mamaca,
  • hladno ili toplo zamagljivanje.

Ni jedna od ovih metoda nije opasna po zdravlje ljudi, dece, pasa, mačaka, ostalih sisara i ptica kao kućnih ljubimaca. Profesionalno uništavanje buba rusa ima za misiju uštedu vremena traganja za alternativnim rešenjem problema, efikasnost, brzinu…a kao rezultat daje odsustvo neprijatnosti i sigurnost.

Možda Vas zanima: